8900 Zalaegerszeg, Csány tér 1,
Zalai Egészségcentrum
Telefon: +36304634553
E-mail küldése

Kezelések

Nyirokterápia

Klinikai tünetek:

Legjellemzőbb panasz a végtag térfogatának növekedése, az alsó vagy felső végtag dagadása, elnehezedése, ,,ólomláb” érzés kialakulása, az ödémás végtagra nehézkes a cipőt, ruha  felvétele, majd  idővel az állandó megvastagodás miatt mozgáskorlátozottság alakul ki.

 

Kezelése komplex ödémamentesítő fizioterápiával valósitható meg, mely az elégtelen vagy károsodott nyirokrendszer csökkent működése követketében a szövetekben rekedt magas fehérjetartalmú ödémafolyadékot a szövetekből eltávolítva a nagy nyirokértörzsekbe juttatja vissza.

Kezelés elemei:

Manuális (kézi) nyirokdrenázs, mely során a terapeuta a központi nyirokszervek régiójának aktivizálásával szívó hatást gyakorol a környéki nyirokerekre. Ezt kiegészítve a végtagokon és a törzsön alkalmazott ,,fogásokkal” a kötőszöveti rostokat mozgatja , ami segíti a vele összeköttetésben lévő nyirokerek összehúzódását és tágulását, ezáltal a szövetközti folyadék terelését.

Rugalmas pólyákkal végzett kompressziós kezeléssel a perifériától a centrum felé haladva fokozatosan csökkenő nyomással kompressziót gyakorolunk a kötőszövetre és ezáltal közvetve az izompumpára, valamint a nyirokerek kötőszöveti rostjaira.

Speciális gyógytorna során az izmok szakszerű mozgatásával aktivizálódik az izompumpa, ami a vér-,nyirokerek munkáját segíti.

 

  •  « Vissza az előző oldalra!
Balogh Kornélia - Magyar